Malta 21. - 28. April 2018

Dagsprogram

Dag 1

Vi starter opphenting fra avtalt sted og tid. Turen går til flyplassen og videre til Malta. Vi blir transportert til Maritim Antonine Hotel & Spa. Her vil det bli tid til å gjøre seg litt kjent. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 2

Etter frokost besøker vi den lille fiskerlandsbyen Wied - iz – Zurrieq sør på øya. Neste stopp er ved Hagar Qim-templene, hvor den berømte maltesiske Venus ble funnet. De tunge monolittene, er stille vitner om en høyt kultivert sivilisasjon som holdt til på Malta ca. 3000 f.Kr.
Så besøker vi fiskerlandsbyen Marsaxlokk. De fargerike båtene er forankret i dens naturlige bukt. I denne landsbyen finner man, på søndager, et stort friluftmarked. Her er det også mange små kaféer som innbyr til en god kopp kaffe. Til slutt og høydepunkt på denne turen er hulen `Ghar Dalam` med sine kjente fossiler.
Lunsj serveres under dagen. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 3

Turen til hovedstaden vil tillate deg å oppdage Upper Barrakka Gardens, som tilbyr en fantastisk utsikt over Grand Harbour. Vi vil da besøke St. John's Co-Cathedral, med dekorasjoner som går tilbake til tiden til riddertiden, så vel som det det berømte Caravaggio-mesterverket; The Beheading of St. John og Palace of the Grand Masters. Vi besøker også Malta Experience, et audiovisuelt show med Maltas historie. Ettermiddagen er til fri disposisjon i Valletta. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4

I dag skal vi besøke den gamle hovedstaden på øya, Mdina, også kjent som Silent City. Byen er en ekte perle når det kommer til arkitektur. Vi går videre mot den imponerende bymuren som tilbyr fantastisk utsikt over øya før vi går til Rabat. Videre besøker Wignacourt-museet etterfulgt av St. Pauls Grotte, hvor ifølge tradisjonen apostelen ville ha oppholdt seg. Vi besøker også Mosta Dome og de botaniske hagene i San Anton. Lunsj serveres under dage. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 5

Denne ekskursjonen starter med en panoramautsikt over de lokale vinmarkene. En ekspert vil forklare hemmelighetene til vinodling, som for eksempel metoder for planting og andre interessante detaljer. Vi besøker vinkjellere, etterfulgt av smaksprøver med fire forskjellige viner. Vi kan også smake på andre maltesiske spesialiteter, inkludert forskjellige mat. Utflukten vil ende i håndverksbyen Ta 'Qali. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 6

I dag går turen mot Marfa, som ligger på den ekstreme vestsiden av øya. Dette vil bli etterfulgt av en overfart med båt til Mgarr, hovedhavnen i Gozo. Her går turen til Dwejra Bay, et imponerende naturområde som inkluderer Fungus Rock.
Vi skal og besøke Megalithic Temples of Ggantija. Vi går så vdere mot Xlendi, en av Gozo typiske og fargerike fiskevær. Lunsj serveres under dage. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 7

Denne ekskursjonen tilbyr et annet aspekt av øya. Den begynner med Casa Rocca Piccola, et herskapelig residens fra det 16. århundre som beholdt i sin opprinnelige tilstand og fortsatt er bebodd. Det vil gi deg et innblikk i de lokale historiske tradisjonene i hovedstaden Valletta.Etter Valletta går vi til den lille landsbyen Naxxar for å besøke en annen flott bolig, Palazzo Parisio. Dette palasset dateres tilbake til 1800-tallet og er kjent for sine fantastiske hager og barokkarkitektur. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 8

Nå har dagen for hjemreise kommet. Vi flyr tilbake til Norge der vi busses det siste stykket hjem.